Puntpaprika’s gevuld met lamsgehakt en tomatensalade

Ingrediënten (voor 2 personen)

2 rode punt paprika, 2 gele punt paprika, 2 gele punt paprika (puntpaprika is zoeter dan gewone paprika), 250 gr lamsgehakt abrikozen, dadels, walnoten, walnotenpuree, Marokkaanse kruiden, knoflook, diverse kleuren tomaten, zure room, peper, zeezout, oude kaas en koriander (of platte peterselie)

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten.

Meng het lamsgehakt met geperste knoflook, klein gesneden abrikozen, dadels, Marokkaanse kruiden, walnoten en walnotenpuree (eventueel zout en peper. Doe een klein beetje zure room op de onderste helft van de paprika. Vul de helften met het lamsgehakt mengsel en dek het af met de andere helft van de paprika. Zet de parika’s op 200°C en 360 watt in een combi magnetron/oven ongeveer 15 minuten.

Snijd diverse gekleurde tomaatjes in vieren, bestrooi met zeezout en peper. Doe er een schepje zure room op.

Garneer de paprika en tomaten met koriander

Eet smakelijk

No Comments Yet.

leave your reply