Tajine Kefta

Ingrediënten (voor 2 personen)

500gr lamsgehakt, 1 th komijnpoeder, 1 th kaneel, 1 th gemberpoeder, 3 teentjes knoflook, fijn, ½ bosje verse koriander fijn, ½ bosje peterselie fijn, 2 beschuiten, 6 eieren, 1 ui fijn, 1 th paprikapoeder, 1 th kurkuma, 800gr gepelde tomaten, chilipoeder, olijfolie, zeezout.

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de helft van de komijnpoeder, kaneel, gemberpoeder, knoflook, en verse kruiden. Verkruimel de beschuiten en voeg deze met 1 ei toe aan het gehakt. Kneed goed en vorm balletjes. Verhit de olijfolie in de tajine en bak de balletjes bruin. Haal ze eruit en houd ze apart.

Doe opnieuw olijfolie in de tajine en bak hierin op matig vuur de ui en de rest van de knoflook en specerijen . Voeg als de ui glazig wordt de gepelde tomaten toe, roer en laat 10 minuten prutellen tot de saus is ingedikt. Breng de saus op smaak met zezout en chilipoeder.

Doe de gehakt balletjes erbij en laat opnieuw 10 minuten prutellen. Maak 5 kuiltjes in de saus en breek in elke kuil een ei. Doe de deksel op de pan en wacht totdat de eieren de gewenste gaarheid heeft bereikt. Bestrooi met de rest van de groene kruiden.

Serveer met Turks brood

Eet smakelijk

No Comments Yet.

leave your reply